Férfi divízió I/A-vb - Hári és Bálizs az élmezőnyben, reménykedő olaszok

Sport, 2024.05.02

A magyar jégkorong-válogatott két erőssége, a csatár Hári János és a kapus Bálizs Bence is az élmezőnyben foglal helyet fontos statisztikai mutatókban a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon három fordulót követően, míg a csapat a legjobb a lövőhatékonyságban.

Hári négyes holtversenyben vezeti a pontlistát két góllal és két gólpasszal, azaz négy pontja van. Szabó Bence három gólpasszal (3 ponttal) a 13. A gólok tekintetében Erdély Csanád és Hári egyaránt kétszer volt eredményes, ezzel a triplázó szlovén Rok Ticar mögött a másodikok. Asszisztban Szabó a második.

Korongelhozatalban Sárpátki Tamás a második, 13 bulit nyert meg és hetet veszített, ez egészen kiváló 65 százaléknak felel meg. Németh Kristóf a negyedik hatvan százalékkal (15-ből 9 nyert buli), míg Hári 52,27 százalékkal (23 nyert, 21 elveszített bedobás) a tizenegyedik.

A lőtt és kapott gólokat összesítő úgynevezett plusz/mínusz mutatóban Ortenszky Tamás a negyedik plusz 4-gyel (4-szer volt jégen, amikor a magyar csapat azonos létszámban gól szerzett, és egyszer sem, amikor gól kapott), Erdély, Garát Zsombor és Hári közösen a hatodik plusz 3-mal (4 lőtt és 1 kapott gólnál voltak fenn a jégen).

A kapusok között a szlovén Gasper Kroselj vezet, átlagban 0,5 gólt kapott és a lövések 97,5 százalékát védte. Közvetlenül mögötte van Bálizs, ő 1,67 gólt kapott átlagban és 93,98 százalékkal hatástalanította az ellenfelek próbálkozásait.

A magyar, az olasz és a szlovén válogatott három forduló alatt egyaránt tíz gólt lőtt, csak amíg a magyar 82, addig a házigazda 120, a szlovén pedig 104 lövésből érte el ezt. Ennek következtében a magyarok 12,2 százalékos hatékonyága a legjobb a mezőnyben.

A tornán viszonylag kevés emberelőnyt ítélnek a játékvezetők, ezért ez a mutató nem sokat árul el. A magyarok 8 fórból egyet lőttek be, ez a harmadik helyre jó, a szlovénok ugyanennyiből kettőt, a pénteki ellenfél olaszok pedig 11-ből egyet. Emberhátrány-kivédekezéssel hasonló a helyzet: a magyarok tíz hátrányuk alatt kétszer kaptak gólt, így a 80 százalékkal is csak az utolsó előtti, ötödik helyen állnak. A hátralévő két ellenfél közül az olaszok csak ötször voltak hátrányban és még nem kaptak ebben a szituációban gólt, a szlovénok pedig 10-ből egyszer.

A házigazda olaszok a szlovénokkal szemben elveszített szerdai találkozót követően erősen fogadkoznak, hogy pénteken a magyarok elleni sorsdöntő összecsapáson jól fognak játszani.

"Pozitívan kell gondolkodnunk, és mindent bele kell adnunk Magyarország ellen. Át kell vinnünk azt, ami Szlovénia ellen jól működött, és ragaszkodnunk kell a játékrendszerünkhöz, hogy versenyben maradhassunk" - idézte a vb hírlevele Thomas Larkint, a házigazdák csapatkapitányát.

A szervezők az eddigi három nap látogatottságával elégedettek. A kilenc összecsapást 19 725 fizető néző tekintette meg a Sparkasse Arénában. Több százan tiszteletjeggyel jutottak be, őket nem számolták bele a statisztikába.

A csarnok melletti szurkolói zóna kedvelt gyülekezőhely a magyar szimpatizánsok számára is, rengeteg étel és ital fogy, jégkoronggal kapcsolatos játékok, ügyességi versenyek színesítik a programokat, esténként pedig DJ gondoskodik a jó zenéről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!