Elkezdődött az első teljes létszámú tanév a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián

Sport, 2021.09.04

A pénteki ünnepélyes évnyitóval elkezdődött az első, teljes létszámmal induló tanév a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA).

Tanévnyitó a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián A KIMBA sajtószolgálatának közleménye szerint az évnyitón részt vett a Tokióban olimpiai bajnok Lőrincz Tamás, valamint testvére, az ötkarikás ezüstérmes Lőrincz Viktor is, illetve Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár.

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke beszédében kiemelte: az akadémia növendékei az egész országnak megmutathatják, hogyan kell alázatosan, fegyelmezetten és tisztelettudóan dolgozni a célokért.

"Jó állampolgárokat, boldog és gondolkodó embereket szeretnénk nevelni. Köszönöm a szülőknek a bizalmat: több mint nyolcvanan költöztek be a kollégiumba, s rajtuk kívül további százhúsz sportoló vesz részt az akadémia egyéb programjaiban" - mondta az MBSZ elnöke.

Az akadémisták nevében a budapesti kadet-világbajnokságon aranyérmes Elekes Enikő és a harmadik helyen záró Gombos Alex, az edzők részéről pedig a háromszoros vb-harmadik, Európa-bajnok Barka Emese és az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán mondta el a fogadalmat.
(MTI)

Címkék

Kozma István Magyar Birkózó Akadémia

Galériánk

Tanévnyitó a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián Tanévnyitó a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián Tanévnyitó a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián Tanévnyitó a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!