A gerelyhajító Rivasz-Tóth májusban kezdi a versenyszezont

Sport, 2024.04.29

A júniusi Európa-bajnokságra és a párizsi olimpiára is kijutó helyen áll jelenleg a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert, aki májusban kezdi el a versenyszezont.

A 27 éves atléta az M1 aktuális csatornának elmondta, hátának húzódása miatt elővigyázatosságból kihagyta a téli dobó ob-t és Európa-kupát, de a felkészülést jól végig tudta csinálni, és volt külföldi edzőtáborban is.

A 2017-ben U23-as Eb-aranyérmes Rivasz-Tóth kiemelte, a római Eb-n harminc gerelyhajító indul, itt a "ranglistán a fele környékén" áll, így bíztató a kijutási pozíciója.

"Az olimpiára 32 fő utazik, jelenleg 29. vagyok a világranglistán" - tette hozzá, jelezve, még kell néhány jó eredmény a párizsi részvételhez. Kiemelte, a rangsorban az öt legjobb teljesítmény számít, és neki ezek között szerepel két gyengébb is, amiket szeretne 80 méteres dobásra cserélni, ez esetben már nem lehet veszélyben a kijutása.

A 2019-ben vb-döntős Rivasz-Tóth hangsúlyozta, örül neki, hogy Herczeg György személyében - aki tavaly megdöntötte országos csúcsát (84,98 m) - van hazai riválisa, mert ez plusz motivációt jelent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!