Minden háztartás sztárja, a router

PR-cikkek , 2024.04.28

Az elmúlt évek technológiai fejlesztései hozzászoktattak minket ahhoz, hogy bárhol és bármikor elérhetőek lehetünk, és csak egy kattintásba kerül minden.

Munka Azonban ehhez internet kell, a megfelelő jelet pedig egy nélkülözhetetlen kellék, a router biztosítja.

WiFi router nélkül nem megy

A legtöbb háztartásban szintén a nagy hatótávolságú routereket preferálják, amelyek gyorsak és jó minőségű, stabil netet garantálnak az otthonunk minden pontján. A megfelelő WiFi router kiválasztásához érdemes megvizsgálni, hogy milyen igényeket támasztunk valójában. Azt kell átgondolni, hogy mire használjuk általában az internetet, mennyi és milyen eszközt szeretnénk csatlakoztatni, vagy éppen mekkora területet kívánunk lefedni.

Az Alza.hu kínálatában megannyi kifogástalan teljesítményű router lelhető fel, melyek között mindenki megtalálja a számára ideális modellt. Ha elakadnánk a folyamatban, a munkatársak készséggel segítenek és megválaszolják kérdéseinket.

Mielőtt belevágnánk a vásárlásba, jelöljük ki a lakás azon pontját, ahová telepíteni fogjuk a routert. Ezt a helyet úgy célszerű kiválasztani, hogy a ház viszonylag központi területén legyen. Ne rakjuk közvetlenül fal vagy mikrohullámú sütő mellé, mert ezek beárnyékolhatják és blokkolhatják a jeladást.  

Frekvenciák és szabványok

A WiFi-hez használt két leggyakoribb frekvencia a 2,4 GHz és az 5 GHz. Előbbi jobb hatósugárral rendelkezik, és elég jól áthatol a falakon, viszont sok eszköz működik ezen a frekvencián, így előfordulhat, hogy a jel torzul, és nem marad elég stabil. Ezzel szemben az 5 GHz típusút kevésbé lehet megzavarni, ezért például lakóépületekben ezen a frekvencián gyorsabb lesz a vétel.  

Emellett azok a szabványok is fontosak, amelyeket a routernek támogatnia kell, hiszen ezek mindig egy adott frekvenciához kapcsolódnak. Ez kompatibilitás szempontjából is kiemelt jelentőségű, mert ha a router egy bizonyos szintű szabvány segítségével sugároz, viszont a hálózathoz csatlakoztatott eszköz képes egy magasabb szintű szabvány működtetésére is, akkor nem használjuk ki teljesen az adott eszköz lehetőségeit.

Ne feledjük, hogy a stabil WiFi jel mindig a router minőségétől függ, ugyanakkor a késés és a sebesség már a választott szolgáltatón múlik.

A router beállítása

Szerencsére nincs már szükség kiemelkedő szakmai tudásra ahhoz, hogy saját kezűleg telepíteni tudjunk egy routert az otthonunkban. A legtöbbjük elérhetővé tesz egy felhasználóbarát webes felületet, amelyen részletes leírást és útmutatást találunk a telepítés menetéről.

Ez a folyamat igazán gördülékeny és csak pár percet vesz igénybe. Gyakran arra is lehetőségünk van, hogy egy áttekinthető mobilalkalmazás révén állítsuk be a routert. Továbbá léteznek olyan funkciók is, amelyek eszközlésével szabályozhatjuk, vagy éppen korlátok közé szoríthatjuk a WiFi elérésnek az időtartamát.  

Megéri befektetni egy jól működő WiFi routerbe, hiszen ezáltal hatékonyabbá és jobb minőségűvé válhat az internetelérésünk.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!