Szépirodalmi pályázatot hirdet a PesText kulturális fesztivál

Kultúra, 2024.05.07

Híd hívószóval hirdet szépirodalmi pályázatot a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál, a művek beküldési határideje június 15.

A pályázatra kortárs magyar szerzők küldhetik el magyar nyelvű írásaikat műfaji megkötés nélkül, maximum 6000 leütés terjedelemben. A műveket e-mailben, csatolmányként word vagy pdf formátumban a [email protected] címen várják Híd tárgymegjelöléssel - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A pályázatra csak olyan művek nevezhetők, amelyek sem online, sem nyomtatott formában nem jelentek meg, megjelenésük nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható.

Kizárólag jeligés pályázatot fogadnak el, a beérkezett dokumentumon nem szerepelhet a szerző neve. Az e-mailben szerepeljen a szerző neve, viszont a csatolt word vagy pdf dokumentumban csak a jeligét kérik feltüntetni a pályamunka bal felső sarkán. A jelige minimum nyolc karakterből álljon, lehetőleg tartalmazzon betűket és számokat is - írták.

A pályázat összdíjazása 600 ezer forint, a győztesekről szakmai zsűri és közönségszavazás dönt. Az előválogatás után a legjobb tizenegy pályamű kerül a szakemberekből álló főzsűri elé. A szakmai díjat idén Margócsy István irodalomtörténész, Elekes Dóra író, szerkesztő és Szöllősi Mátyás író, fotóriporter ítéli oda. A közönségdíjra bárki szavazhat július 23. és augusztus 20. éjfél között. Az alkotások a szifonline.hu oldalára kerülnek fel, és a PesText Facebook-oldalán teszik közzé.

A világirodalmi fókuszú PesTextet ősszel hatodik alkalommal rendezik meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) és a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) szervezésében, a tervek szerint szeptember 27. és 30. között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!