Muzsikál az erdő - Május második hétvégéjén Kecskeméten és térségében várják a közönséget

Kultúra, 2024.05.02

Május 11-én a kecskeméti Nyíri erdőben, május 12-én pedig Lakitelek-Tőserdőn várják a közönséget sokszínű programkínálattal a Muzsikál az erdő című rendezvénysorozaton.

A szervezők tájékoztatása szerint Kecskeméten május 11-én, szombaton a Nyíri erdőben, a Vackor Vár Erdei Iskola területén a gyerekeket kézműves- és sportfoglalkozás, akvarellfestés, a Kecskeméti Vadaspark interaktív állatbemutatója, valamint a Furi Feri az állatkerben című gyerekkoncert várja. Az érdeklődők megtekinthetik az 1848-49-es múzeum és a Muzsikál az erdő 2023-as fotó- és gyerekrajz pályázatára érkezett alkotásokból válogatott kiállítást is.

Szakavatott erdőmérnökök vezetésével erdei élménysétát szerveznek, amelynek során klasszikus zenei koncertet hallhatnak az érdeklődők az In Medias Brass rézfúvós kvintett előadásában.

A millenniumi hársfakör és a szilfakör ezen a napon erdei rendezvénytérré alakul át, ahol a Liszt-díjas Talamba Ütőegyüttes világzenei produkcióját hallhatja a nagyközönség. A rendezvényen a Kecskeméti Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola citerás diákjai gyergyói hagyományőrzőkkel együtt lépnek fel.

Május 12-én, vasárnap Lakitelek-Tőserdőn, a Holt-Tisza partján az érdeklődők megtekinthetik mások mellett a Ládafia Bábszínház meseelőadását, itt is bemutatják a Muzsikál az erdő 2023-as fotó és gyermekrajz pályázatának alkotásaiból készült kiállítást, valamint a helyszínen énekel a Csiribiri Kórus Szűcs Magdaléna vezetésével, Szilágyi Áron pedig interaktív dorombbemutatót tart. A programot egyebek mellett kézműves foglalkozások, akvarellfestés és gyógynövénybemutató is színesíti.

Koncertet ad a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar kamarazenekara Hollókői Huba vezetésével, valamint a Boróka citerazenekar és a Folkquartett is. Az erdei koncertek sortát Szalóki Ági és a Tálas Áron Trió előadása zárja.

A szervezők közleménye szerint 21 éve zajlik a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat, melyet idén az ország három térségében szerveznek meg. Fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a résztvevőket a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.

Bővebb információk a programokról a www.muzsikalazerdo.hu weboldalon érhetők el - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!