Mászófallal és ugrálóvárakkal is várják a kicsiket a gyereknap alkalmából játszótérré alakuló pécsi kulturális negyedben

Kultúra, 2024.05.17

A többi között mászófal, óriáscsúszda, több ugrálóvár, extrémsport-bemutató, lufihajtogatás, gokart, robotprogramozás és sokféle finomság várja a látogatókat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben a hónap utolsó hétvégéjén, a gyereknap alkalmából.

Mint azt a negyedet üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) MTI-hez közleményében írták, a május 26-án zajló pécsi gyereknap alkalmából ismét Pécs legnagyobb játszóterévé alakul át a Zsolnay Kulturális Negyed.

A tavalyi nagy sikernek köszönhetően ismét lesz ninja sportpálya, ugrálóvárak, óriás csúszda, mászófal és kötélkert - sorolták.

A nap során a PTE-PEAC vívószakosztálya tart kedvcsináló tréningeket, lehet többek között társasozni, sakkozni, kosárlabdázni, csocsózni, ping-pongozni és robotokat programozni a Robotika Pécs jóvoltából.

A kultnegyed csendesebb részein a olvasnivalók várják az érdeklődőket, nem messze tőlük pedig változatos játékokat kínál a Mosolyország.

Kétszer is lesz Varázsóra, amikor is látványos fizikai kísérleteket tartanak, míg a Pirogránit Udvar átlényegül gokartpályává, ahol pedálos gokartokkal lehet versenyezni.

Délután érkezik a lufihajtogató mester, Lakatos Norbert, aki 15 és 18 óra között kívánság szerint készíti el a gyerekeknek a luficsodákat.

A gyereknap egyik fő látványossága lesz valószínűleg a Gravity Academy extrém sport show-ja, melyet két alkalommal is bemutatnak a csapattagok, 13 és 16 órakor a Ginkgo téren. Ennek különlegessége, hogy négy különböző, de egymáshoz közel álló sportágat ötvöznek látványos és egyedülálló módon. A triál kerékpárral és egykerekűvel bemutatott ugrásokat BMX és parkour trükkök kísérik.

A Városi Gyereknapot megelőzően, május 25-én szintén a Zsolnay Kulturális Negyedben rendezi meg a Közlekedik a család című közlekedésbiztonsági vetélkedő baranyai fordulóját az ORFK Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitánysága - hívták fel a figyelmet a kommünikében.

A pécsi gyereknappal kapcsolatban további részletek a zsolnaynegyed.hu oldalon olvashatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!