Magyar-lengyel tematikájú zenei projektekkel lehet pályázni a Waclaw Felczak Alapítványnál

Kultúra, 2024.04.17

Magyar-lengyel tematikájú, vagy magyar és lengyel zenei együttműködésben megvalósuló zenei albumok, koncertek megvalósítására lehet pályázni április 30-ig a Waclaw Felczak Alapítványnál.

A szervezet szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint pályázati formától függően akár 1,3 millió forintos támogatásra jelentkezhetnek kiadók, zenészek a wfa.hu oldalon keresztül. Eredményt májusban hirdetnek, a projekt megvalósítására pedig október 15-ig lesz lehetőség.

A szakmai zsűriben új tagként szerepel Bognár Szilvia, énekes, akinek társai az értékelésben a korábbi évekhez hasonlóan Balázs János zongoraművész, Tóth Tibor könnyűzenei menedzser, fesztiválszervező és az alapítvány kuratóriumának tagja, Rosonczy-Kovács Mihály, népzenész, a Nézőpont Intézet külügyi igazgatója lesznek.

A zenei pályázatok mellett újra elérhetők az alapítvány lengyel-magyar vagy lengyel témájú tematikus folyóiratszámok, valamint könyvek kiadását támogató pályázatai is. Utóbbiak között újdonság a lengyel rajzfilmsorozatról, a Varázsceruzáról elnevezett gyermek- és ifjúsági könyvek kiadását ösztönző pályázat.

Az elmúlt években Felczak-lemezt adott ki mások mellett Farkas Gábor zongorista, Vásáry Tamás zongoraművész, karmester, Balázs Elemér zongorista, az Emszt/Koszowski Duó, a mius, valamint Illényi Katica is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!