Ismét lehet pályázni a Pécsi Eszter Tanári Díjra

Kultúra, 2024.04.30

Május 31-ig lehet pályázni az első magyar mérnöknőről elnevezett, egy millió forintos pénzjutalommal járó 2024. évi Pécsi Eszter Tanári Díjra - tudatta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) kedden az MTI-vel.

Az idei pályázatot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) mellett működő Pro Progressio Alapítvány a B.Braun Medical Kft., a 77 Elektronika Kft. és a Morgan Stanley Magyarország Kft. támogatásával hirdeti meg - olvasható a közleményben.

A díj alapításával és a díj elnevezésével az alapítvány elismerésben szeretné részesíteni azokat a kiemelkedő, 55 év alatti középiskolai pedagógusokat, akiknek meghatározó szerepük van tanítványaik pályaválasztásában és egyetemi tanulmányokra történő felkészítésében, valamint ösztönözni és bátorítani kívánja a középiskolás lányokat a műszaki és természettudományi pályák választására, példaképül állítva számukra Pécsi Eszter, az első magyar mérnöknő életútját - idézi az összegzés Pakucs Jánost, a díj kuratóriumi elnökét.

A tájékoztatás szerint a 2024. évi Pécsi Eszter Tanári Díj elnyerésére gimnáziumok és szakgimnáziumok természettudományokat oktató tanárai pályázhatnak.

Az alapítvány azoknak a matematika-, fizika-, biológia-, kémia-, informatika szakos tanároknak a pályázatát várja, akik közreműködnek a diákok motivációjának erősítését szolgáló rendezvények szervezésében, akiknek tanítványai közül többen tettek emelt szintű érettségit, vagy sikerrel szerepeltek hazai és nemzetközi középiskolai tanulmányi versenyeken, valamint az Országos Tudományos és Innovációs Olimpián. Ezen kívül 2019 és 2023 között több diákjuk is volt, akik érettségi után műszaki vagy természettudományi szakon folytatták felsőfokú tanulmányaikat.

A pályázatok beadási határideje május 31., a díjazásban részesülő pedagógusok száma legfeljebb 10 fő.

A pályázati felhívás a www.proprogressio.hu weboldalon érhető el - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!