Gyerekparadicsom címmel szervez családi pikniket szombaton a Nemzeti Múzeum

Kultúra, 2024.04.26

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Gyermekparadicsom címmel családi pikniket szervez a Múzeumkertben szombaton. Az érdeklődők megtudhatják többek között, hogy milyen évszázados titkokat rejt a Múzeumkert, valamint a Pál utcai fiúk kedvenc játékával, a gojzival is játszhatnak - tudatta az MNM pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Muzicska - 19. századi játszótér elnevezésű programra az 5 évesnél idősebb gyerekeket várják a szervezők családjaikkal, akik megismerhetik, hogy mivel játszottak a századforduló időszakában a pesti gyerekek a Múzeumkertben.

A családi pikniken lesz Társasjáték sarok is a múzeum saját fejlesztésű népszerű játékaival, a helyszínen az 1848/49-es forradalom és szabadságharc időszakát ismerhetik meg a látogatók. Lesz óriáskirakó, a Mit is kíván a magyar nemzet? című kooperatív kártyajáték, memóriajáték, valamint a Föltámadott a tenger elnevezésű társasjátékot is ki lehet próbálni.

A Kerti titkok nevet viselő családi kincskeresőt a 8. életévüket betöltött gyerekek és családjaik számára ajánlják a szervezők. A programon résztvevők megismerhetik a kert rejtett zugait, a szobrok titkait és körbejárhatják a Múzeumkert évszázados eseményeinek különleges helyszíneit is.

A Képeslap a múltból elnevezésű program egy nosztalgikus fotósarok a 19. századból, ahol az érdeklődők felpróbálhatják a 19. századi viseleteket és átélhetik a korszak eleganciáját.

A nagyközönség ezen kívül részt vehet a Virágoskert elnevezésű tárgyalkotó foglalkozáson, egy interaktív játékbemutatón, családi sétán és tárlatvezetésen, tűzzománc workshopon, valamint egy, a városi legendákat, titkokat és rejtélyeket feltáró élő múzeumi nyomozáson is - olvasható a közleményben.

A programok egy része regisztrációköteles, az esemény részletei a www.mnm.hu weboldalon érhető el - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!