Zsigmond Barna Pál: a háborúpárti uniós vezetés helyére új politikusoknak kell kerülniük

Külföld, 2024.04.24

Áttörése van szükség a június 9-i európai parlamenti választásokon, hogy a brüsszeli vezetés megváltozzon, a jelenlegi, háborúpárti uniós vezetés helyére új politikusok kerüljenek, és az Európai Unió új, "normális" irányba induljon el - jelentette ki Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára Strasbourgban szerdán.

Az Európai Parlament plenáris ülésnek szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva Zsigmond Barna Pál kiemelte: az elmúlt tíz-tizenöt évben az Európai Unió gazdasági teljesítménye visszaesett, a gazdasági növekedés megtorpant és egyre inkább veszít versenyképességéből. Az Európai Unió nem adott jó válaszokat a válságokra, és az elhibázott döntések komoly károkat eredményeznek az európai országoknak - vélte.

"Itt az ideje, hogy visszavezessük Európát arra az útra, amelyen húsz évvel ezelőtt haladt, a béke útjára, a jólét útjára, amihez mi, magyarok 2004-ben csatlakoztunk" - fogalmazott.

A választások tétje hatalmas, mert meg kell akadályozni az illegális migrációt, és olyan döntéseket kell hozni, amelyek az európai emberek érdekeit szolgálják - mondta.

Azzal összefüggésben, hogy az EP szerdán az uniós értékek magyarországi helyzetéről szóló állásfoglalást fogadott el, és a szöveget támogató EP-képviselők szerint Magyarország nem fogja tudni ellátni az Európai Unió Tanácsának július elsején kezdődő, féléves elnökségi feladatait, Zsigmond Barna Pál azt mondta: ez már a kampány része. A magyar kormányt elítélő passzusokat az EP baloldali többsége, illetve a magyar dollárbaloldal erőlteti. A magyar elnökségi felkészülés jól halad, az ország készen áll a feladatra - jelentette ki.

Kiemelte továbbá: a Magyarországot következetesen elítélő állásfoglalások azért születnek, mert Magyarország békepárti. Magyarország azonban továbbra sem ért egyet a háborút szorgalmazó uniós politikával, a "háborús pszichózist" veszélyesnek tartja. Mielőbbi tűzszünetre és békére van szükség Ukrajnában - húzta alá.

Az államtitkár elhibázottnak nevezte a nemrégiben elfogadott új migrációs és menekültügyi paktumot is, és úgy fogalmazott: "kiállunk azon álláspontunk mellett is, hogy nem engedünk migránsokat Magyarországra".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!