Ursula von der Leyen Szent II. János Pál lengyelországi szülőházába látogatott

Külföld, 2024.05.06

Szent II. János Pál pápának a dél-lengyelországi Wadowicében található szülőházába látogatott el hétfőn Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Az európai uniós politikust a lengyel kormánykoalíciót vezető Polgári Platform (PO) politikusai, köztük a júniusi európai parlamenti választásokon induló Borys Budka állami vagyonügyi miniszter kísérték a wadowicei látogatáson - tudatta a wadowice24.pl helyi hírportál.

Ursula von der Leyen megtekintette Szent II. János Pál szülőházát, amelyben ma pápai múzeum működik. Az intézmény közlése szerint az idegenvezető a későbbi pápa, Karol Wojtyla személyiségét formáló város történetét mutatta be az Európai Bizottság elnökének.

A wadowicei székesegyház előtt von der Leyen megkoszorúzta II. János Pál emlékművét is. Újságíróknak elmondta: felejthetetlen élmény volt számára, amikor gyermekként részt vett a II. János Pál által bemutatott egyik németországi szentmisén. Most pedig hálás, hogy ellátogathatott a pápa szülőhelyére - tette hozzá.

Marek Sowa, a PO alsóházi képviselője a sajtónak elmondta: a wadowicei látogatásra von der Leyen magánkezdeményezésére került sor.

Az Európai Bizottság elnöke kedden a sziléziai Katowicében Donald Tusk lengyel kormányfővel együtt részt vesz a 16. Európai Gazdasági Kongresszus megnyitóján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!