Szlovákiai választások - M1 tudósító: legalább tíz százalékkal magasabb a részvételi arány, mint legutóbb

Külföld, 2023.09.30

Legalább tíz százalékkal magasabb a részvételi arány az előrehozott szlovák parlamenti választáson mint három és fél éve - jelentette ki az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója a közmédia Híradójában.

Bartók Csaba, a szlovákiai Szepsiből élőben bejelentkezve elmondta: a magyarok szempontjából fontos, hogy ne csak az északi területeken legyen nagy a választási kedv.

A felvidéki magyar pártnak, a Szövetségnek becslések szerint mintegy 180 ezer szavazatra van szüksége ahhoz, hogy bejusson a Parlamentbe - mondta, hozzátéve, hogy az elmúlt hónapok kampánya során többször elhangzott a pártvezető politikusoktól, hogy ezúttal a bejutás sikerülhet.

A tudósító kiemelte, hogy a Szövetség "kormánytényező is lehet," mert az előrejelzések szerint a közel egyforma erővel bíró szociáldemokraták és a liberálisok sem tudnak egyedül kormányt alakítani.

Bartók Csaba elmondta, hogy az első választási részeredményeket várhatóan este tíz óra után, az urnazárásokat követően közli majd az országos választási bizottság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!