Orosz miniszterhelyettes: az orosz-amerikai diplomáciai kapcsolatok szintjének csökkentésével járhat a vagyonelkobzás

Külföld, 2024.04.25

Oroszország vagyonának elkobzása esetén leminősítheti a diplomáciai kapcsolatok státuszát az Egyesült Államokkal - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes csütörtökön  a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva.

Rjabkov arra reagált, hogy az amerikai szenátus szerdán támogatásáról biztosította azt a törvényjavaslatot, amely arról rendelkezik, hogy Oroszország zárolt vagyonát utalják át Ukrajnának.

"A diplomáciai kapcsolatok szintjének csökkentése az egyik lehetőség, nyilvánvalóan. (...) Most mérlegeljük, milyen legyen az optimális formája a reagálásnak, amelyben a lehetséges ellenintézkedések között szerepel a nyugati ellenfeleink vagyonával szembeni fellépés és a diplomáciai válaszlépések" - mondta Rjabkov.

A diplomata szerint az orosz hatóságok következetesen járnak el az ügyben. Az ellenintézkedések jellegét, mint mondta, "az ellenfelek körében folytatott tárgyalások függvényében" fogják meghatározni. Hozzátette: még nincsenek konkrét orosz döntések, mivel azokat a nyugati országok sem hozták meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!