Az orosz elnök elrendelte az árvízi kártérítés növelését

Külföld, 2024.04.24

Utasítást adott az árvízkárosultak kárpótlásának növelésére Vlagyimir Putyin orosz elnök egy, az orenburgi, a kurgani és a tyumenyi régiókban pusztító katasztrófa következményeinek felszámolásáról szerdán tartott tanácskozáson.

"Magát a kifizetések összegét 2008-ban határozták meg. Most pedig 2024 van. És ezt az összeget sem indexálták. Arra kérem az illetékes szövetségi hivatalokat - a rendkívüli helyzetek minisztériumát, a pénzügyminisztériumot, az építésügyi minisztériumot és a szociális ügynökségeket, hogy térjenek vissza erre, és oldják meg az indexálás kérdését" - mondta az elnök.

Azt is utasításba adta, hogy mérjék fel a generáljavítások valós költségeit, és szükség esetén igazítsák ki ezt a normát is.

Putyin arra is felhívta a figyelmet, hogy az orenburgi régióban a hatóságokhoz több mint 400 ezer kérelmet nyújtottak be , pénzügyi támogatás iránt, amiből csak 46 ezret fizettek ki.

Az illetékes kormányzó, Gyenyisz Paszler azt mondta, hogy a régióban bevezetett szövetségi szükségállapotot kihasználva "abszolút mindenki pályázik" segélyre, nemcsak az árvíz sújtotta területek lakói.

Idén Dél-Urál és Nyugat-Szibéria régióit példátlan áradás sújtotta, a folyók vízszintje sok településen rekordokat döntött. Az ár a helyszíni jelentések szerint levonulóban van.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!