Tizenkét év fegyházra ítélte a bíróság azt a férfit, aki majdnem halálra verte élettársát

Kék hírek, 2024.03.27

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek nem jogerősen, és tizenkét év fegyházra ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki egy balta fokával többször megütötte élettársa fejét.

Zárka A Debreceni Törvényszék közlése szerint a vádlott és a sértett több éve éltek élettársi kapcsolatban a férfi vámospércsi házában.

Az asszony egy korábban elszenvedett trauma következtében nehezen mozgott, és állapota folyamatosan rosszabbodott.

A férfi és a nő között a bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban egyre gyakoribbak voltak a viták és a veszekedések, az is előfordult, hogy a férfi megütötte élettársát.

2023. január 22-én a férfi feldühödött az asszonyra, és egy balta fokával fejen ütötte, aki ennek következtében elesett. A rendkívül indulatos vádlott az asszonyt tovább ütötte, ököllel és a balta fokával is többször lesújtott a nő fejére. Miután a férfi egy kicsit lehiggadt, a sértettet átöltöztette, ágyba fektette, a lakást feltakarította, hogy a bűncselekmény nyomait eltüntesse, orvosi segítséget viszont nem hívott - írták.

A bíró az ítélet indokolása során elmondta, hogy a vádlott korábban is bántalmazta a sértettet.

Ha a sértett lánya nem érkezik meg a helyszínre, akkor a szakértői vélemény szerint a nő órákon belül meghalt volna. A bántalmazás következtében így is maradandó egészségkárosodást szenvedett - tették hozzá.

A bíró az emberölési kísérlet minősítő körülményének megállapításánál hangsúlyozta, hogy legalább 36 olyan "erőbehatást" szenvedett el a sértett.

A büntetett előéletű vádlottat 12 év fegyházban végrehajtandó szabadágvesztésre ítélték. A vádlottat a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből a bíróság kizárta.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!