Fegyverrel és kalapáccsal raboltak Örkényben

Kék hírek, 2024.04.23

Maszkban, fegyverrel és kalapáccsal a kézben rontott be egy örkényi házba két rabló, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a TEK-el karöltve alig egy nap alatt elfogták az elkövetőket.

TEK elfogás Két, sötét ruhát és maszkot viselő támadott rontott be egy örkényi házba. Az ajtót benyomták, majd az egyik lakó fejéhez fegyvert fogtak, a másikat pedig egy kalapáccsal fenyegették meg. A rablók rengeteg ékszert és 10 millió forintot is kaptak, de ezzel sem elégedtek meg, az egyik áldozatról még a nyakláncot is letépték.  

Miután a lakókat az egyik szobába zárták, átkutatták a lakást, és találtak még 4,5 millió forintot, amit szintén magukhoz vettek, majd távoztak.  

A támadók arcát ugyan nem látta, de az áldozatnak ismerős lett az egyik támadó hangja, ahelyett azonban, hogy a rendőrséget értesítette volna, megpróbálta maga visszaszerezni az értékeit. Miután a több milliós zsákmány visszaszerzése nem sikerült, 8 nappal később feljelentést tett a rendőrségen.  



A Pest vármegyei nyomozóknak alig 1 napra volt szükségük és máris a tettesek nyomára bukkantak, majd a TEK segítségét kérték a 21, illetve 24 éves férfi elfogásához.  

A fiatalabb gyanúsítottat Budapesten, míg társát Fejér megyében fogták el.  

Az elfogott férfiak tagadták a bűncselekmény elkövetését, jelenleg letartóztatásban vannak.  

A két férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!