Droglabort találtak Nemeskéren

Kék hírek, 2021.09.25

Elfogtak egy férfit, aki speedet állított elő nemeskéri ingatlanán; mintegy kétkilónyi fehér port és kábítószer előállításához szükséges vegyszereket is találtak nála - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szombaton a police.hu oldalon. A bíróság elrendelte az őrizetbe vett férfi letartóztatását.

Rendőrség A közlemény szerint a 41 éves férfi 2019 óta kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott, a speedet ő maga állította elő. A szükséges alapanyagot, az amfetaminolajat Nyugat-Európából szerezte be, majd azt a megfelelő kémiai anyagokkal és koffeinnel feldúsítva nagy mennyiségű speed típusú amfetamint állított elő.

A nemeskéri ingatlant a férfi a telepített védelmi rendszerek mellett kilenc nagytestű staffordshire bullterrierrel is védte.

A rendőrök szeptember 22-i rajtaütésekor hiába jeleztek a kutyák, a férfi már nem tudta a bizonyítékokat megsemmisíteni. A kutyakennel udvarán akkor fogták el, amikor több liter amfetamin előállításához szükséges vegyianyagot locsolt szét, illetve dobált át a telek melletti erdős részre - írták.



Az ingatlanban tartott kutatás során a nyomozók 1,7 kilogramm kábítószergyanús fehér port, 130 gramm zöld, kábítószergyanús növényi törmeléket, 2 liter metanolt, 2 deciliter kénsavat, 2 deciliter amfetaminolajat és 0,6 kilogramm nátrium-hidroxidot, továbbá kábítószer előállításához és értékesítéséhez használt tárgyakat foglaltak le.

Vagyon-visszaszerzés keretében 17 ezer eurót foglaltak le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!