Csehországban fogtak el egy öt éve rendőrökre támadó budapesti férfit

Kék hírek, 2024.05.08

Csehországban fogtak el egy budapesti férfit, aki öt évvel ezelőtt késsel támadt rendőrökre és meg is sebesítette őket a XIII. kerületben - közölte a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) szerdán az MTI-vel.

Police Azt írták, a férfi elfogásában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési egysége és az NVSZ védelmi tisztjei vettek részt.

A tájékoztatás szerint 2019 áprilisában a férfi a XIII. kerület egyik lakásában őrjöngött, emiatt rendőri intézkedést kértek. Nem tett eleget a rendőri felszólításnak, hanem egy kést vett magához, és előbb öngyilkossággal, majd a rendőrök megsebesítésével fenyegetőzött. Rá is támadt a rendőrökre, akiket megsebesített, végül csak fegyverhasználat kilátásába helyezésével tudták megfékezni.

Az ügyészség 3 év letöltendő szabadságvesztést kért a férfire, aki 2023-ban megszökött, így elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Kiemelték: a Nemzeti Védelmi Szolgálat folyamatosan figyelemmel kíséri azokat a hivatalos személy elleni erőszakos bűncselekményeket, amelyek elkövetője megszökik a hatóságok elől.



Az NVSZ védelmi tisztjei megállapították, hogy a keresett férfi Csehországban van, így - nemzetközi elfogatóparancs alapján - a cseh rendőrség célkörözési egysége április 23-án Brnóban elfogta, majd május 3-án Magyarországra szállították, és átadták a büntetőeljárást lefolytató bírónak - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!