Ágyban dohányzás okozhatta a ököritófülpösi idősek otthonában keletkezett halálos tüzet

Kék hírek, 2024.03.28

Az OKF tájékoztatása szerint ágyban dohányzás okozhatta azt a tüzet, amely csütörtök reggel keletkezett az ököritófülpösi idősek otthonában.

Lángok A katasztrófavédelem közleménye szerint csütörtök kora reggel érkezett a bejelentés, mely szerint tűz keletkezett egy idősek otthonában Ököritófülpösön, a Kossuth Lajos utcában.  

A tűzesethez 19 tűzoltó vonult ki 5 járművel, majd azonnal nekiláttak az egyszintes épület oltásához, amelyben 25 lakó és 2 ápoló tartózkodott. Az épületet egy ember kivételével mindenkinek sikerült időben elhagyni, négy idős embert a tűzoltók mentettek ki az otthonból. Egy mozgáskorlátozott férfin azonban már nem tudtak segíteni, holttestére az ágyon találtak rá a lánglovagok. Az ágy és a mellett lévő kerekesszék égett összesen mintegy 2 négyzetméteren.  

A keletkezett tüzet egy dolgozó kezdte el oltani egy porral oltó készülék segítségével az ablakon keresztül, a még izzó részeket pedig a tűzoltók hűtötték vissza.  

A tűzesetben összesen 26-an szenvedtek füstmérgezést. Az oltást követően a tűzoltók hőkamerával vizsgálták át, majd átszellőztették az épületet.  

Az OKF közleménye szerint a tűzet vélhetőleg ágyban dohányzás okozhatta, a pontos körülményeket feltárása érdekében tűzvizsgálat indult.  

A katasztrófavédelem ugyanakkor emlékeztetett, egy nap híján 114 éve ugyanezen a településen volt Magyarország legnagyobb tűzvésze. 1910. március 27-én gyulladt rá egy csűr a húsvéti bálozókra. 312 ember vesztette életét a szerencsétlenségben és kilencvenkilencen sérültek meg.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!