Tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt. tavaly

Gazdaság, 2024.04.29

Az OXO Technologies Holding Nyrt. a 2023-as üzleti évet 943 171 euró adózás utáni eredménnyel zárta, eszközállománya pedig 2 millió euróval 16,182 millió euróra nőtt - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend piacán jegyzett, tőkebefektető vállalat hétfőn.

Ismertették: a működés negyedik üzleti éve 1,888 millió eurós eredménytartalékkal zárult, amely az aktuális év végi részvényszámra vetítve 1,008 euró/részvény eredménytartalékot jelent. A közgyűlés döntése értelmében ezen tartalékát a cégcsoport jelen piaci környezetben elsősorban további akvizíciós és befektetési lehetőségek kiaknázására használja fel.

A közgyűlés emellett jóváhagyta a társaság saját részvényeinek visszavásárlását a mindenkori saját tőkével arányos részvényárfolyamig, továbbá döntött a BÉT Standard piacára történő belépésről, fenntartva ezzel a további tőkebevonás lehetőségét.

Jelezték azt is, hogy a most már második éve stabilan fennálló nyereséges gazdálkodás a következő években a folyamatos osztalékfizetés lehetőségét is megteremtheti.

Az egy részvényre eső nyereség (earnings per share, EPS) 2022-ben 0,4323 euró volt, ami 2023-ban 0,5035 euróra nőtt.

A jelentés szerint a cégcsoport növekvő nyereségessége mögött elsősorban stratégiai befektetési portfóliójának üzleti teljesítménye áll, a leányvállalatoktól származó profitrészesedés és menedzsment díj bevétel 2023-ban önmagában megközelítette az 500 ezer eurót.

Arra is kitértek, hogy 2023-ban a társaság nem törekedett befektetései értékesítéséből jelentősebb exit bevételt realizálni, miután a piaci és értékelési viszonyok nem kedveztek az ilyen típusú cégértékestéseknek, és a befektetési portfóliójának kedvező minősége, finanszírozottsága és kora nem is okozott effajta exit kényszert. 2024-ben ehhez hasonlóan az OXO Technologies Holding továbbra is alapvetően portfóliója bővítésére és további akvizíciók végrehajtására fog törekedni - közölték.

Az OXO Technologies Holding a BÉT honlapján olvasható cégbemutató szerint technológiai társaságok befektetője, fő tevékenysége az innovatív cégek támogatása tőke- és tulajdonosi finanszírozással, növekedést elősegítő szolgáltatásokkal.

A cég részvényei pénteken 6,3 eurón zártak, árfolyamuk egy éven belül 4,6 és 8 euró között változott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!