Nőtt az amerikai gyáripari megrendelések értéke márciusban

Gazdaság, 2024.05.02

Nőtt a gyáripari megrendelések értéke az Egyesült Államokban márciusban havi szinten - közölte a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau csütörtökön.

Az amerikai gyáripari megrendelések értéke havi bázison az elemzők által várttal összhangban 1,6 százalékkal nőtt márciusban, miután egy hónappal korábban, februárban 1,2 százalékkal emelkedett.

Februárhoz képest a tartós iparcikkekre leadott megrendelések értéke 2,6 százalékkal nőtt, ezen belül a legnagyobb mértékben, 7,8 százalékkal a szállítóeszközök megrendeléseinek értéke emelkedett. A fémipari termékekre leadott megrendelések értéke 0,2 százalékkal, a számítógépek és elektronikai termékek megrendelése 0,7 százalékkal nőtt.

Eközben a nem tartós iparcikkekre vonatkozó új megrendelések értéke 0,6 százalékkal bővült havi szinten, és 301,2 milliárd dollárt tett ki.

A szállítóeszközöket leszámítva a gyáripari megrendelések értéke havi szinten 0,5 százalékkal nőtt márciusban azt követően, hogy februárban 1,1 százalékkal bővült.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!