NAK: megalakult a "mentes" termékek munkacsoportja

Gazdaság, 2024.05.08

A "mentes" termékek munkacsoportjának megalakulásával bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kiemelt szakmai tevékenysége - közölte a NAK szerdán az MTI-vel.

Az új munkacsoport létrehozását a mentes termékek előállítóinak szakmai támogatása, érdekeik képviselete, az érintett termékkörök szabályozási környezetének kialakítása és fenntartása, valamint a termékek minőségének biztosítása indokolta. A közös munkában résztvevő gyártók, kereskedők, kutatók megoszthatják egymással a fejlesztési eredményeiket és tapasztalataikat, és a fogyasztóknak is segíthetnek tájékozódni a mentes termékek összetételéről, gyártásáról, diétába illesztéséről - írták.

A közlemény szerint Magyarországon egyre több ember szenved gluténérzékenységtől, tejfehérje-allergiától, tejcukor érzékenységtől és cukorbetegségtől, az allergén összetevőktől mentes termékek piaca ezért folyamatosan nő. A speciális élelmiszerek előállítása ugyanakkor magas szintű szakértelmet követel meg a gyártóktól, akiknek a jogszabályok, előírások és szabványok mellett a táplálkozástudomány fejlődését folyamatosan követniük kell, ha biztonságosan és hatékonyan akarnak termelni - hangsúlyozta a NAK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!