Együttműködési megállapodást kötött a Gazdasági Versenyhivatal és a török versenyhatóság

Gazdaság, 2024.04.26

Szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatait a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és Törökország versenyhatósága - erről állapodott meg a két szervezet elnöke pénteken Budapesten.

A GVH pénteki közleményében felidézte: a magyar versenyhivatal idén januárban megfigyelőként csatlakozott a türk államok versenytanácsához, amelyet a török partnerintézmény vezet. A török versenyhatóság már eddig is a GVH fontos szakmai partnere volt a türk államok versenytanácsán keresztül.

A török versenyhatóság kezdeményezése alapján létrejött államközi szervezet célja a regionális együttműködés erősítése, a versenykultúra fejlesztése és a tudásmegosztás előmozdítása. A GVH célja, hogy csatlakozásával elősegítse a versenyjog és a versenypolitika fejlődését az érintett tagországokban, és elmélyítse kapcsolatait ezeknek az államoknak a versenyhatóságaival.

A megállapodás keretében a felek egyebek mellett szakmai tapasztalatcserét folytatnak majd a versenyfelügyeleti jogalkalmazásról és vizsgálatokról, illetve a nemzeti szakmai hatóságokkal való kapcsolattartásról, kölcsönös szakmai oktatásokat tartanak és szorosabban együttműködnek a nemzetközi szakmai konferenciák szervezésében.

Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke az együttműködési megállapodás aláírásakor hangsúlyozta: a versenyhivatal stratégiai céljának tekinti az együttműködések, a nemzetközi kapcsolatok erősítését, és hozzá kíván járulni híd építéséhez a keleti és a nyugati gazdaságok, jogrendek és kultúrák között.

Birol Küle, a török versenyhatóság elnöke a közlemény szerint kiemelte: a közös munka ösztönözni fogja az információcserét, erősíti a bizalmat és elősegíti a régióban a versenyjog érvényesítésének kultúráját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!