Csaknem 180 millió forintból fejlesztett a parkfenntartással és kertépítéssel foglalkozó Gyep-Mester Kft.

Gazdaság, 2024.04.17

Csaknem 180 millió forintból fejlesztett a parkfenntartással és kertépítéssel foglalkozó Gyep-Mester Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A társaság a projektben eszközöket szerzett be, illetve tanácsadást és képzést vett igénybe. A vállalat a 178,9 millió forint összköltségű fejlesztéshez a Széchenyi Terv Plusz programban 125,2 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott.

A 2005-ben alakult cég a budapesti központja mellett több vidéki telephellyel is rendelkezik. Legfőbb tevékenységei közé tartozik a parkfenntartás, kertépítés, kaszálás, öntözőrendszerek kivitelezése és a hóeltakarítás. Megrendelőik elsősorban nagyvállalatok.

A honlapjukon azt írják, jelenleg nyolcmillió négyzetméter az általuk kezelt zöldterület. Napi gyepnyírási kapacitásuk eléri a másfélmillió négyzetmétert, kaszálási munkákból pedig hatszázezer négyzetmétert tudnak napi szinten teljesíteni.

A támogatott projektben a társaság egy távvezérelt kaszálógépet, továbbá fűnyírógépeket, benzinmotoros fűkaszákat, takarítógépeket és egy utcaseprőgépet vásárolt. A pályázat részét képezte továbbá egy modern vállalati ellenőrző rendszer bevezetése, valamint a munkavállalóik szakmai és angol nyelvi képzése is.

A közleményben kitértek arra, hogy a fejlesztéssel ki tudják elégíteni a bővülő megrendeléseiket, illetve lehetőség lesz a munkavállalók munkakörülményeinek javítására mind munkabiztonsági, mind pedig kényelmi, egészségügyi szempontból is. Ezen felül szolgáltatási portfóliójuk egyéb épület- és ipari takarítási tevékenységgel egészül ki, mely a megrendelések számának növelését, és ezáltal árbevételük emelkedését eredményezheti.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a cég 2022-es nettó árbevétele egymilliárd forint volt, egy évvel korábban pedig ez 711 millió forintot tett ki. A társaság 2022-ben 19 millió forint, míg 2021-ben 55 millió forint nyereséggel zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!