Az Erste szakértői győztek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Thomson Reuters előrejelzői versenyén

Gazdaság, 2024.05.06

Az Erste elemzői nyerték el az első helyet az MNB és a Thomson Reuters által meghirdetett előrejelzői versenyen - közölte a bank hétfőn az MTI-vel.

Ismertették: a szakértők a főbb gazdasági mutatók (GDP, infláció, folyó fizetési mérleg, költségvetési hiány) év végi, illetve éves átlagos értékére adnak előrejelzést minden hónapban és a versenyt az nyeri, akinek a prognózisai az év egészét tekintve a legközelebb álltak az adott tényértékhez - vagyis a legkevesebbet hibázott.

Ez az egyik legrangosabb hazai elemzői verseny, amelyen lényegében az összes nagyobb kereskedelmi bank és kutatóintézet szakemberei részt vesznek. A vetélkedés évtizedes története során az Erste elemzői többször is álltak már a dobogó valamelyik fokán, tavaly például a harmadik helyen végeztek - jegyezte meg a bank.

Hozzáfűzték: idén ez már a második rangos elismerés, amelyet az Erste szakértői zsebeltek be. A bank elemzői nyerték el Magyarországon az LSEG StarMine díját a legpontosabb előrejelzésekért a Reuters elemzői konszenzusban. Ezen a versenyen az Erste elemzői a 2018-ban és 2019-ben elért második helyezések után 2021-ben nyerték el először az első díjat, majd 2022-ben újra a második helyet szerezték meg a magyar makrogazdasági előrejelzésekben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!