A Sprinter felvásárlásával terjeszkedik Magyarországon a Sameday romániai futárszolgálat

Gazdaság, 2024.04.24

Az easybox csomagautomatákat üzemeltető, romániai székhelyű Sameday futárszolgálat magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet magyar szektortársa, a Pick Pack Pontokat üzemeltető Sprinter felvásárlásával - tájékoztatta a társaság a MTI-t szerdán.

A felvásárlás hatósági jóváhagyását követen a társaság által üzemeltetett átvételi pontok száma 6 ezerre emelkedhet működési területén, Romániában, Bulgáriában és Magyarországon.

Az ügylet árával kapcsolatban nem adtak tájékoztatást.

A több mint 25 éves piaci jelenléttel rendelkező Sprinter több mint 450 hazai átvételi pontja (Pick Pack Pont), valamint a futárcég házhoz szállítási kapacitásai is az új tulajdonos működését erősítik majd - közölték. A Sprinter alkalmazottai és az alvállalkozói folytathatják tevékenységüket a cégen belül, az ügyfelek továbbra is igénybe vehetik a korábban megszokott valamint az akvizíció utáni új szolgáltatásokat.

A 2007-ben alapított Sameday 2020 óta van jelen Magyarországon, csaknem 400 alkalmazottal és partnerrel. Magyarországon több mint 700, régiós szinten 5000-nél is több easybox csomagautomatát üzemeltet, ezzel piacvezető a térségben.

A társaság 2017 óta működik együtt az eMAG-csoporttal.

A tájékoztatás szerint a Sameday átvételipont-hálózata Magyarországon az év végére mintegy 2200 easybox automatából és hagyományos átvevőpontból áll össze, lefedve az összes nagyvárost és régiót.

Lucian Baltaru, a Sameday Group vezérigazgatója a közleményben kiemelte: a tarsaság folytatja terjeszkedését az easyboxok és a hagyományos átvételi pontok számának növelésével, valamint új shop-in-shop rendszerek bevezetésével, ezzel támogatva az online kereskedelem további fejlődését a régióban.

Hozzátette: a Sprinter felvásárlás fontos lépés abba az irányba, hogy idén elérjék a 8500 kézbesítési pontot a három országban.

Tavaly a társaság 95 millió csomagot kézbesített, míg a határokon átnyúló szolgáltatásokat igénybe vevő online boltok száma mintegy 115 százalékkal emelkedett - írták.

A cégcsoport idén több mint 60 millió euró beruházást tervez, ennek felét az átvevőhálózat bővítésére, másik felét pedig technológiai fejlesztésekre fordítanák.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Sprinter Futárszolgálat Kft. 2022-ben 4,195 milliárd forint árbevétel mellett 214,157 millió forint veszteséget termelt. Egy évvel korábban 4,297 milliárd forintos forgalmat és 218,430 millió forint adózott eredményt ért el.

A Sameday Group árbevétele 2022-ben 28 százalékos emelkedéssel 800 millió lejre nőtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!