Cocktail receptek a karácsonyi hangulat fokozásához

Bulvár, 2021.10.19

Bármennyire is hihetetlen, egyre csak közeledik az év vége, úgyhogy ideje foglalkozni kicsit a karácsonyi cocktail receptekkel.

Koktél Pláne abban az esetben, hogyha ínyencként fontosnak tartjuk, hogy a remek ételek mellett igazi cocktail csodák is ott legyenek az ünnepi asztalon.

Szám szerint öt darab hamisítatlan karácsonyi cocktail ötletét és receptjét hoztuk el. Igazság szerint nem titkoljuk, hogy a legjobban akár mind az öt variáció elkészítésével lehet majd elkápráztatni a vendégeket.

A Christmas Special lényege és hozzávalói

Itt az összetevők listájára 60 ml Courvoisier VSOP cognac, 15 ml Osborne Pedro Ximenez Sherry, 15 ml Mandarine Napoleon likőr, valamint 7. 5 ml Toschi Nocello diólikőr kívánkozik fel.

Különösen a vacsora utáni könnyed beszélgetésekhez ajánlott, amikor kellemes fenyőillat járja át az otthon minden egyes szegletét. Kiváló választás, ha egy népszerű karácsonyi cocktailt szeretnénk.

Amiért érdemes kísérletezni a Champagne Snowball cocktail összeállításával

Pompás pezsgő, fantasztikus sherry, megbolondítva egy kis tojáslikőrrel. El lehet hinni, hogy a Champagne Snowball cocktail nem akármilyen szinten képes egészen újfajta ünnepélyes hangulatot kölcsönözni a karácsonyi összejövetelekhez.

Hogyha mindezt Moet & Chandon Imperial Brut Pezsgő citrusosságával, virágos és almás-barackos jellegével sikerül kivitelezni, akkor tényleg csodás lehet a végeredmény.

Bizony a Christmas Velvet Alexander is megérhet egy misét

Ennél a csodás karácsonyi italnál az iDrinks honlapján beszerezhető szeszes ital, a Bols Advocaat tojáslikőr a kulcs, amely a vanília édes aromájával kényezteti az ízlelőbimbókat. Pláne abban az esetben, ha akad kéznél 45 ml Sanderman Sherry Fino, illetve 22. 5 ml Tanqueray Dry Gin is az elkészítéshez.

A Tom & Jerry cocktail lehet akár az idei karácsony nyertese

Kicsit több minden kell az elkészítéshez, ugyanakkor megéri ez a fajta plusz befektetés. A 2 friss tojásfehérje, a 2 friss tojássárgája, a 6 kanál porcukor, a 15 ml Rum Nation Jamaican White Pot Still egyvelegének számító Tom & Jerry nevezetű cocktail tényleg varázslatos.

Pláne akkor, ha 2 csipet őrölt fahéj, 2 csipet szegfűszeg, 45 ml Hennessy konyak, 45 ml Bacardi Carta Blanca Superior rum és némi forrásban lévő víz segítségével meg is bolondítjuk azt.

Naná, hogy a Christmas Margarita sem maradhat ki a sorból

Mindössze 5 ml Patron Reposado Tequila, 45 ml áfonyalé, ugyanennyi frissen facsart citromlé, illetve 15 ml Grand Marnier C. Rouge likőr kell hozzá, és már meg is van a szuper karácsonyi koktél alapja.

Ha bejön a Cosmopolitan formabontó találkozásának ötlete a Margaritával, akkor Christmas Margarita tényleg kihagyhatatlan választás lehet. Nem kell mást tenni, mint egy shakerben jéggel együtt összekeverni a felsorolt elemeket és megoldani a díszítést hozzá.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!