Voks 24 - Varga Andrea Klára indul Miskolcon a Függetlenek SZIVE, a Jobbik-Konzervatívok és a Momentum közös polgármesterjelöltjeként

Belföld, 2024.04.17

Varga Andrea Klára indul Miskolcon a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület (Függetlenek SZIVE), a Jobbik-Konzervatívok és a Momentum közös polgármesterjelöltjeként - jelentették be a szervezetek képviselői szerdán Miskolcon, sajtótájékoztatón.

Csabalik Zsuzsanna, a Függetlenek SZIVE elnöke elmondta, Veres Pál jelenlegi polgármester visszalépését követően egyesületük sürgősséggel döntött úgy, hogy helyette a mostani alpolgármestert, Varga Andrea Klárát jelöli a polgármesterjelölti posztra.

A sajtótájékoztatón Varga Andrea Klára hangsúlyozta, pártoknak el nem kötelezett képviselő volt és lesz is a jövőben, de számít arra, hogy Szopkó Tibor (Momentum) és Badány Lajos (Jobbik-Konzervatívok) alpolgármesterek és az általuk képviselt pártok összefogásával együttműködő városvezetést tudnak kialakítani.

Szopkó Tibor azt mondta, a nemrég nyilvánosságra hozott, a Jobbikkal közös választási program a mérvadó számukra abban a tekintetben, hogy kivel tudnak a város érdekében választási szövetséget kötni. Ebben partnerre találtak mások mellett Varga Andrea Klárában, a Függetlenek SZIVE egyesületben és a Jobbik-Konzervatívokban is - tette hozzá.

Az alpolgármester ismertette, a választási szövetség 18 közös képviselőjelöltet állít majd a június 9-ei önkormányzati választásokra.

Badány Lajos kiemelte, a választási szövetségben a jelenlegi várospolitika továbbvitelének lehetőségét látja. Megjegyezte, a folytonosság biztosítékát az egykor Veres Pált is jelölő Függetlenek SZIVE és a múlt héten bemutatott Jobbik-Konzervatívok és a Momentum közös programjában látja.

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a Varga Andrea Klárát polgármesterként jelölő választási szövetséghez a Helyi Civilek Szövetsége és a Mindenki Magyarországa Néppárt is csatlakozott. A közös képviselőjelölteket pénteken mutatják be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!