Voks 24 - Szentkirályi Alexandra: kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából! (1. rész)

Belföld, 2024.04.17

Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány Ferenc fogságából - ígérte Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, aki szerdán, a fővárosi Bálna rendezvényközpontban tartott kampányindító rendezvényén hirdette meg hétpontos Budapest-tervét.

Voks24 - Szentkirályi Alexandra budapesti kampányindító rendezvénye "Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten" - fogalmazott a kormánypárti politikus, hozzátéve, már megmutatták, hogy milyen ez a város, ha jobboldali kezekben van, és most ismét itt van a lehetőség, hogy újra a kezükbe vegyék Budapest sorsát.

Hétpontos tervét ismertetve Szentkirályi Alexandra arra tett ígéretet: kiszabadítják a fővárost "Gyurcsány fogságából", véget vetnek a városházi korrupciónak, felszámolják a pazarló budapesti bürokráciát, megszüntetik a közlekedési káoszt, tisztaságot és rendet teremtenek a városban, otthonossá és élhetővé teszik Budapestet és újra naggyá teszik a nemzet fővárosát.

Hozzátette: létrehozzák a Fővárosi Költségvetési Tanácsot, amely ellenőrizni fogja a város pénzügyi stabilitását, valamint ingyenes köztéri wifi-hálózatot valósítanak meg.

Hangsúlyozta: az összes "Gyurcsány-fiókát" ki fogja rakni a Városházáról, amely szerinte a "Gyurcsány-család udvari cége lett".

Úgy vélekedett: ma Gyurcsánynak van főpolgármestere, a budapestieknek nincs, és minden, amit Budapesten látnak, arról szól, ahogyan "Karácsony Gergely hű inasként serénykedik a Gyurcsány-villában". A Városházát egy brazil szappanoperához hasonlította, "amiben soha nem történik semmi új, a cselekmény nem halad, ráadásul borzasztóak a színészek is", Budapest helyzetét pedig úgy jellemezte: a kassza üres, a város szemetes és koszos, a városlakók nagy része dugóban vagy a megállókban rostokol, ritkábban járnak a buszok, kátyúsak az utak, veszélyes kerékpársávokat alakítottak ki, a gondozott zöld parkok helyett pedig "gazos méhlegelőkön sétálhatunk".

Hangsúlyozta: ha rajta múlik, a "gyurcsánytalanított városban" háborúskodás helyett a kormánnyal való együttműködés zajlik majd a budapestiek érdekében. Felelős városgazdálkodást ígért, és azt is, hogy véget vet "luxus kifizetőhelyeknek".

A közlekedéssel kapcsolatban kijelentette: autósok, biciklisek és tömegközlekedők nem lehetnek egymás ellenségei az utakon. Azt ígérte: a káosz megszüntetését járatsűrítéssel, a városhatárban felhúzott, ingyenes és őrzött P+R parkolók létrehozásával, valamint az útfelújítási alap felélesztésével valósítja meg.

Szentkirályi Alexandra a köztisztaságra fordított források megduplázására is ígéretet tett, hangsúlyozva, hogy több fizikai dolgozóra és takarítógépre van szükség, és a fővárost meg kell szabadítani a graffitiktől. Hozzátette: a hajléktalanság kérdését is megoldanák, ahogyan 2019 előtt is tették.

Közölte: városgondnokságot hozna létre, hogy Budapest közterei ápoltak, tiszták és biztonságosak legyenek, valamint új óvodai helyeket és nyugdíjasotthoni férőhelyeket létesítene a kerületekkel együttműködve. Kiemelte: egy olyan várost szeretne, ami gondoskodik a lakóiról, tanítja a fiataljait, és tiszteli az időseit is, ahol mindenki otthon érezheti magát.

Kitért arra is: meg kell becsülni Budapest épített örökségét, ezért homlokzatfelújítási programot hozna létre, a buliturizmus mellett pedig a minőségi turizmust is támogatná.

Arra is ígéretet tett, hogy "visszaadják" a Dunát a budapestieknek, újraindítják a Budapesti Közlekedési Központ hajójáratait, valamint kedvezményes múzeum-, színház- és művészmozi-látogatási lehetőséget teremtenek a budapestiek számára, illetve kultúrházfejlesztési programot indítanak, hogy a lepusztuló külkerületi kultúrházak a fiatalok, a családosok, az idősek közösségi terei lehessenek.

Közölte: a következő hetekben szeretné minden budapestivel megismertetni programját, amit a változás tervének nevezett.

Szentkirályi Alexandra Budapest ostromának 80. évfordulóját felidézve arra is kitért: ma újra háborús lázban ég Európa, és benne a magyar háborúpárti baloldal is.

"A tét nagy, mondjunk nemet a háborúra!" - hangoztatta.

Úgy értékelt: a kampány "nem lesz egyszerű menet", a következő néhány hét "rázós lesz", de az igazi építkezés csak akkor kezdődhet, amikor a város újra a budapestieké lesz, nem pedig Gyurcsányéké.

"Budapest a mi városunk, Budapest a mi otthonunk, Budapest mi vagyunk, vegyük hát vissza!" - hangoztatta.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a rendezvényen azt mondta: "irritálóan balfácán" vezetők helyet jó városvezetést szeretnének.

Arról beszélt: Budapest építészeti és kulturális értékekben elképesztően gazdag hely, amelyet a jelenlegi városvezetés teljesen élhetetlenné tett.

A Budapestet szerető emberek szíve vérzik, mert "tudjuk, hogy milyen csodát lehetne csinálni a városból", amelyből egy "élhetetlen, nyögvenyelős" várost csinált a "sokszor nevetséges városvezetés".

Szerinte nem igaz, hogy a pénz hiányzik, hiszen Tarlós István csaknem 200 milliárd forintos tartalékkal adta át a főváros kasszáját, ez a leggazdagabb önkormányzata az országnak, és évről évre nő a bevétele, mégis csődközeli helyzetbe jutott.

Kitért arra is, Karácsony Gergely mozgalma volt az első a magyar történelemben, amely "külföldi érdekeknek kínálta fel a hazánkat", és ha ez nincs, nem is került volna elő a szuverenitásvédelmi kérdés ilyen nagy erővel.

"Lehet nevetni a mesés adományládikák körüli bénázáson, de mégis csak ez volt Magyarország érdekeinek leglátványosabb eladási kísérlete" - értékelt.

Úgy fogalmazott, ezért teszik világossá a választásokig minden budapesti számára: "az csak a kisebbik baj, hogy komédiába torkolló a városvezetés, a nagyobbik bajunk, hogy Budapestnek külföldről finanszírozott, háborúpárti vezetője van, aki miközben bambán néz, Gyurcsányék kifosztják a kasszát".

Kattintson a folytatásért!
(MTI)

Galériánk

Voks24 - Szentkirályi Alexandra budapesti kampányindító rendezvénye Voks24 - Szentkirályi Alexandra budapesti kampányindító rendezvénye Voks24 - Szentkirályi Alexandra budapesti kampányindító rendezvénye Voks24 - Szentkirályi Alexandra budapesti kampányindító rendezvénye Voks24 - Szentkirályi Alexandra budapesti kampányindító rendezvénye Voks24 - Szentkirályi Alexandra budapesti kampányindító rendezvénye Voks24 - Szentkirályi Alexandra budapesti kampányindító rendezvénye Voks24 - Szentkirályi Alexandra budapesti kampányindító rendezvénye Voks24 - Szentkirályi Alexandra budapesti kampányindító rendezvénye Voks24 - Szentkirályi Alexandra budapesti kampányindító rendezvénye
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!