Országjáró körútja keretében Szegeden kampányolt Vona Gábor

Belföld, 2024.04.26

A június 9-ei európai parlamenti választáson való induláshoz gyűjtötte az ajánlásokat Vona Gábor Szegeden, aki jelenleg a Második Reformkor pártelnöke.

2RK Truck Vona Gábort a legtöbben a Jobbik egykori elnökeként ismerik, azonban az emlékezetes 2018-as választási vereséget követően, ahogy ígérte lemondott a pozíciójáról és visszavonult az országos politikától.  

Vona Gábor pártja, a Második Reformkor azonban szeretné magát megmérettetni a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért április 20-án országjáró körútba kezdett önkénteseivel, hogy összegyűjtsék az induláshoz szükséges 20 ezer ajánlást. Jelenleg elég jól állnak, hiszen több mint 14 ezer ajánlást tudott összegyűjteni a Második Reformkor. Vona Gábor a listavezető, de egy esetleges mandátum esetén átengedné a lehetőséget Pekárné Farkas Emesének, a párt alenökének. Vona Gábor fotellel felszerelt 2RK Truck-ja, azaz teherautója 14 óra után gördült be a Klauzál térre, ahol egy rövid interjú erejéig mi is megszólaltattuk a politikust, akit a várható választási eredményről, Magyar Péterről és természetesen a 6 évvel ezelőtti választási vereségről is kérdeztünk. Vona Gábor célkeresztjében egyértelműen a fiatalok állnak, hiszen nagyon nagy problémának tartja az elvándorlást. Talán nem meglepetés, de a Második Reformkor fő támogatói is elsősorban fiatalok.  


Talán kevesen tudják, de egy választópolgár egyszerre több pártra is adhat le ajánlást, Szegeden is gyűltek az aláírások a Második Reformkornak. Szombaton Kecskemétre, majd Szolnokra látogat el Vona Gábor az átalakított teherautójával, hogy megszólítsa az utca emberét. Egyébként érdekesség, hogy Magyar Péter is egy nemzeti színűre festett teherautóval járja az országot.  


(Webrádió)

Címkék

Vona Gábor Második Reformkor Szeged Klauzál tér 2RK Truck
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!