LMP: megbocsáthatatlan hiba a kínai vasúti projekt

Belföld, 2024.04.29

Az LMP "megbocsáthatatlan hibának" tartja a repülőteret és Budapest belvárosát összekötni tervezett kínai vasúti projektet.

Ungár Péter, az LMP társelnöke hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján azt mondta: tarthatatlan, hogy nincs kötött pályás összeköttetés a nemzetközi repülőtér és a belváros között, ugyanakkor az eredeti, már kidolgozott terveket kell megvalósítani.

Ez olyan összeköttetést biztosítana a repülőtér és a belváros között, amit a más városokból és az agglomerációból érkezők is tudnának használni - érvelt, hozzátéve: ezáltal sokkal flexibilisebbé válna a közlekedés Magyarországon.

Az ellenzéki politikus kritizálta az elképzelést finanszírozási oldalról is, mondván, rendkívül rossz az ilyen típusú kínai hitelezéssel megvalósuló európai beruházások tapasztalata.

Érdemes lenne ismerni a részleteket - jegyezte meg Ungár Péter, aki közölte, az Országgyűlés elé viszik, hogy az eredeti tervek szerint valósuljon meg a vasúti összeköttetés, és közérdekű adatigénylést nyújtanak be a részletekről. Szeretnénk megtudni, pontosan milyen üzletet terveznek a kínaiakkal kötni, és ez mennyibe kerülne az adófizetőknek - mondta az LMP társelnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!