Kulturált napozási lehetőséggel fejlesztik a Sárgát

Belföld, 2024.04.23

Jó ideje nem lehet már fürdőzni Szeged egyik ikonikus partszakaszán, azonban a jövőbemutató tervek szerint ez megváltozna, első lépésben kulturált napozási helyszínt alakítanak ki a Sárgán.

Sárga felújítás Mint Széchenyi Rózsa kérdésünkre elmondta, két neves partszakasza is van a Tiszának Szegednél, az egyik a jelenleg is szabadstrandként üzemelő Lapos, míg a másik a Sárga, ahol azonban a fürdőzés egyelőre nem engedélyezett.  

Az önkormányzati képviselő ugyanakkor hozzátette, a Tömörkény István Üdülő Társulat mintegy 2 éve megválasztott új vezetője tavaly nyáron fejlesztési terveivel kereste meg az önkormányzatot.

A Lapos jelenleg is szabadstrandként üzemel, míg a Sárgan a fürdőzés nem engedélyezett, de alapvető különbség az is, hogy utóbbin közel 300 üdülőtulajdonos is van.

Nyáron sok üdülőtulajdonos látogat ki a nyaralójához, illetve Szegedről is sokan érkeznek, ugyanakkor az önkormányzat eddig éveken keresztül csak kisebb rehabilitációt végzett a területen. Az üdülő társulat megkeresését és terveit az önkormányzat szívesen befogadta, sőt teljes mellszélességgel támogatja is, így hamarosan jelentősebb beruházások valósulhatnak meg a Sárgán, hogy biztosított legyen a kulturált napozási lehetőség a méltán népszerű partszakaszon.  

A Tömörkény István Üdülő Társulat terveinek megvalósítását a szegedi önkormányzat teljesen egészében, mintegy 10 millió forinttal támogatja.  

A partszakasz átrendezése már április 22-én megkezdődött, melynek keretében később napvitorlákat, napozó ágyakat, öltözőt telepítenek, illetve ivóvizet vezetnek ki a Sárga előtti területre, amely így sokkal kulturáltabb napozási lehetőséget tesz majd lehetővé a helyiek számára.

A Sárga az 1920-as évektől vált üdülőövezetté, amelynek megvan a maga történelme, illetve fokozatosan lett egyre népszerűbb a szegediek körében, ezt szeretnék most újra visszahozni.  

A távolabbi tervekben játszótér és sportolási lehetőségek is szerepelnek, szeretnénk közösségi térré fejleszteni - tette hozzá Szécsényi Rózsa.  

Az önkormányzati fejlesztések után a Sárga partszakaszának használata teljes mértékben ingyenes marad, idén fürdeni még nem lehet, viszont mint szerkesztőségünk megtudta, az üdülő társaság vezetője azon dolgozik, hogy a lehető leghamarabb, esetleg 2025-re ez megváltozzon. Az üdülő társaság vezetőjének célja mindenképpen az, hogy a Sárgán ismét fürdőzni lehessen, méghozzá ami nagyon fontos, legálisan.  

A fürdőzés a Sárgán akkor szűnt meg, amikor a téli kikötő mellett csónaktárolót is kialakítottak, ez azonban a tervek szerint idén biztosan nem, talán jövőre változhat.  
(Webrádió)

Címkék

Sárga Szeged Fejlesztés Szécsényi Rózsa

Galériánk

Sárga felújítás Sárga felújítás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!