Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.05.03

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk délnyugati és északkeleti területein anticiklonális hatások érvényesülnek, arrafelé száraz, napos, de az ilyenkor szokásosnál hűvösebb az idő. Ezzel ellentétben a Brit-szigetektől Németországon és a Kárpát-medencén keresztül egészen a Földközi-tengerig hullámzó frontálzóna húzódik. A területén felhős az ég, és sok helyről érkezik jelentés 30-40 mm körüli csapadékösszegekről. A csúcsértékek errefelé döntően 20, 25 fok között alakulnak.

Hazánk időjárását pénteken még az említett frontálzóna alakítja, de szombaton már egyre inkább megnyugszik felettünk a légkör, és szárazabb, meleg léghullámok érkeznek fölénk, emiatt sok napsütésre készülhetünk, néhol kisebb záporesővel.


Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig:

-----------------------------------------------------

A délnyugati tájakon még nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de északkelet felől egyre nagyobb területen szakadozik, vékonyodik a felhőzet, ami éjszaka tovább folytatódik. Reggelre már döntően csak fátyolfelhők lesznek felettünk. Szombaton sok napsütés várható a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett. Pénteken a Dunántúlon még több helyen lehet eső, zápor, helyenként zivatar, majd éjjel egyre inkább a délnyugati tájakra szorul vissza a csapadéktevékenység. Szombaton csak néhol fordulhat elő zápor, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. Az északi és keleties szél szombat délelőtt időnként megélénkül, helyenként északnyugaton megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, de az északi szélcsendes völgyekben több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 23 és 27 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!