Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.04.17

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Nyugat-Európa nyugodt időjárását egy az Atlanti-óceán fölött lévő anticiklon alakítja ki. Arrafelé nagyrészt az ilyenkor szokásos értékeket mérik, de az Ibériai-félsziget déli felén továbbra is 25 fok fölött alakul a csúcsérték. A kontinens középső vidékein egy a Balti-tengertől egészen a Földközi-tenger keleti medencéjéig húzódó hullámzó frontrendszer helyezkedik el. Ennek hátoldalán jóval hűvösebb levegő áramlik be Közép-Európába, köztük a Kárpát-medencébe is. Ennek következtében jócskán mérséklődik a nappali felmelegedés mértéke, és az átlagosnál némileg alacsonyabban alakulnak a maximumok. A következő napokban hazánk időjárása jelentősen nem változik, maradnak a 14 fok körüli csúcsértékek, és elszórtan valószínű zápor, jégdara zápor.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------

Nagyrészt gomolyfelhős, napos idő várható, de a délkeleti tájakon szerdán és csütörtökön délelőtt is még több lehet a felhő felettünk. Éjszaka is az ország keleti felén marad felhős az ég, míg a Dunántúlon csökken a felhőzet. Az időszak alatt elszórtan valószínű zápor, jégdara zápor. Zivatar helyenként - szerdán főként a Nyugat-Dunántúlon és a Salgótarján-Szeged vonal szélesebb sávjában, csütörtökön a Duna-Tisza közén - kialakulhat. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként - záporok, zivatarok környezetében is - megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 1 és 7 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett, kevésbé felhős helyein gyenge fagy sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 12 és 16 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!