Hétmilliárd forintot fordíthat informatikai fejlesztésekre a kórházfőigazgatóság

Belföld, 2024.04.30

Az egészségügyi adatvagyon kezeléséhez szükséges informatikai fejlesztésekre hétmilliárd forint vissza nem térítendő forráshoz jut az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ)  - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

A Digitális Megújulás Operatív Program Plusz operatív program keretében megvalósuló projekt célja az egészségügyi adatok hatékonyabb kihasználásának elősegítése, beleértve az adatok felhasználását, a szakrendszeri fejlesztéseket, az irányítási rendszerek kialakítását, valamint az adatvagyon gazdasági, tudományos és ágazati felhasználását támogató informatikai megoldások létrehozását - írták.

A közlés szerint a projekt eredményeként 2026. első negyedévére létrejön az egységes és platformfüggetlen, minden intézményben azonos műszaki és gazdasági paraméterekkel működtethető informatikai rendszer, amely egységes szolgáltatásként támogatja a gazdálkodási feladatok végrehajtását az OKFŐ fenntartásában működő intézmények számára. A projekt következő fázisában elkészül az egészségügyi adatvagyon gazdasági, tudományos és ágazati újrafelhasználását és elemzését biztosító informatikai megoldás is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!