Fordított állásbörzét tartanak a Pécsi Tudományegyetemen

Belföld, 2024.05.07

Több mint száz csapat, háromszáz hallgató és nyolcvan cég részvételével tartanak "fordított állásbörzét" a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán (PTE KTK) május 8-án - közölte az felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a iEXPO olyan összegyetemi fordított állásbörze, amely során a hallgatók bemutatják a félév során különböző kurzusok keretében elkészített projektjeiket, ezen keresztül azokat a képességeket és kompetenciákat, amelyeket az elméleti tudás megszerzésén túl fejlesztettek az elmúlt időszakban.

A rendezvény keretében a cégek képviselői körbejárják a hallgatói csoportokat, véleményezik a projekteket, és a beszélgetések folyamán akár jövőbeni gyakornokaikat, munkavállalóikat is megtalálhatják.

A hallgatók célja a visszajelzések gyűjtése, a projekt és saját maguk "eladása" egy jó előadással, poszterrel, kiállással. Minden partner az előzetesen megkapott "unicoinokkal" jutalmazhatja a legígéretesebb csapatokat. A legtöbb unicoint összegyűjtő három csapat külön díjazásban, ösztöndíjban is részesül, illetve több cég készül különdíjjal is a számára leginkább értékes projekt számára - részletezték a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!