Érettségi - A budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban az idén öt tárgyból lesznek emelt szintű vizsgák

Belföld, 2024.05.06

A budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban az idén öt tárgyból lesznek emelt szintű érettségi vizsgák - tájékoztatta Hadzsy Anna, az intézmény igazgatója hétfő reggel az MTI-t.

Érettségi - Az intézményvezetők átvették a vizsga feladatlapjait a fővárosban Kifejtette: az illetékes kormányhivatal minden évben felkéri vizsgák megszervezésére azokat az intézményeket, ahol emelt szintű vizsgáztatás történik; az intézmények a tankerületekkel közösen szervezik meg a vizsgákat.

Az intézmények a tanulók jelentkezését követően kapják meg a pontos felkérést, hogy milyen tantárgyakból hány tanulót kellene fogadniuk - közölte Hadzsy Anna.

Elmondta: iskolájukban az idén ez öt tantárgy, vagyis öt olyan vizsganapjuk lesz, amikor a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban közép- és emelt szintű vizsgázóik is lesznek.

A közös munka évek óta jól működik. Az egyik pedagógusuk szorosan együttműködik a kormányhivatallal - tette hozzá.

Az igazgató tájékoztatása szerint a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumnak 130 végzős diákja van. Az középszintű érettségi az anyaintézményben történik, az emelt szintűt pedig más iskolákban teszik a maturálók; utóbbinak éppen az a lényege, hogy ne a saját tanáraik előtt vizsgázzanak - mondta Hadzsy Anna.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!