Átadták a debreceni Fazekas Mihály általános iskola felújított épületét

Belföld, 2024.05.07

Az országban hetven helyszínen újultak meg energetikai szempontból állami fenntartású iskola épületek a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (Kehop) keretében 23 milliárd forint támogatásból - közölte a Klebelsberg Központ elnöke kedden Debrecenben.

Hajnal Gabriella a Fazekas Mihály általános iskola felújított épületének keddi átadásakor azt mondta, mintegy ezer iskolaépületet újítottak fel ebben az európai uniós költségvetési ciklusban: 30 milliárd forintból csaknem 500 intézmény kisebb infrastrukturális fejlesztését oldották meg, 100 milliárdból pedig átfogó intézményi fejlesztések valósultak meg.

Kitért arra is, hogy az épületek korszerűsítése mellett, a szakmai megújulás érdekében számos módszertani képzést, illetve az iskola-szülő kapcsolatok fejlesztését szolgáló programot szerveztek.

A debreceni tankerületbe ebben az időszakban több mint négymilliárd forint érkezett infrastrukturális fejlesztésekre és módszertani képzésekre - tette hozzá Hajnal Gabriella.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere azt mondta, a város oktatási stratégiája arra az alapelvre épül, miszerint azok a települések lehetnek sikeresek, ahol erős és eredményes iskolarendszer működik.

Debrecenben több mint 70 ezer diák tanul, ezért nem véletlen, hogy a Debrecen 2030 program egyik leglényegesebb eleme az oktatási rendszer fejlesztése, amelynek sarkalatos pontja az infrastruktúra korszerűsítése - tette hozzá.

A polgármester beszélt arról is, hogy a város csaknem hétmilliárd forintot költött az elmúlt években bölcsőde- és óvodafelújításokra, de finanszírozták az epreskerti általános iskola tornacsarnokának felépítését is.

Petőné Horváth Mária, az iskola igazgatója elmondta: a Kehop pályázatán elnyert mintegy 246 millió forint támogatási forrásból egyebek mellett kicserélték a homlokzati nyílászárókat, hő- és vízszigetelési munkákat végeztek, és napelemes energiarendszert alakítottak ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!